Aktuálna stav na Horárskej ulici.

28.06.2010 Prešov

V piatok o 10.00 hod. bola po vyhodnotení stavu odvolaná mimoriadna situácia.
Hlavný architekt mesta bol v teréne zhodnotiť vykonané opatrenia na stiahnutie odtekajúcej vody do cestnej kanalizácie. Do priekopy na odvádzanie vody v lese nad Horárskou ulicou nariadil osadiť fóliu, aby voda nevsakovala do zeme a zároveň ďalšia z realizovaných priekop má zistený slabý odtok, je potrebné jej prehĺbenie a predĺženie. Bráni v tom však spadnutý strom, preto hl. architekt požiadal o odstránenie tejto prekážky. Zrealizovať to majú TSMP.

Všetky ďalšie kroky závisia na geologickom prieskume čakáme či ho ministerstvo zaplatí.

Podľa vyjadrenia Mgr. Baláža : „Pod Wilec hôrkou sme začali s havarijnými opatreniami tento týždeň, začína sa s vykopávaním rigolov, čistením, povrchovou drenážou. “ Za domom so súpisným číslom 32 sú dve studne a jedna zberná šachta, je to na súkr. pozemku, kde žije 87 ročný pán, ktorý je imobilný. V tejto šachte je upchaté odpadové potrubie, ktoré včera nedokázali uvoľniť ani hasiči. Je potrebné zabezpečiť odčerpanie týchto studní a šachty je to presne na hornom kraji zosuvného územia a môže to byť jedným zo zdrojov problému. Zároveň krízový štáb zašle žiadosť Povodiu Bodvy a Hornádu na skontrolovanie územia, kde sa nachádzajú zasypané korytá potokov. Potrubie, ktoré bolo nájdené a vykopané na Horárskej ulici bude podrobené skúške hypermangánom, aby sme zistili, či na niektorých miestach nepresakuje.

Na odporúčanie geológa je potrebné urobiť asanačné práce, aby nenastal postup zosuvov. Pre návrh sanácie je potrebný geologický prieskum. Mesto robí havarijné preventívne opatrenia aby bol zastavený zosuv.
 

Vyberte región

mark